IN DE POLDER

IN DE POLDER
IN DE POLDER

zondag 16 januari 2011

lijkt wel lente?

 Het was wel 12 graden in de schaduw...in de zon voelde het nog warmer!Ik hoorde gisteren al een merel zingen en vandaag waren de tortelduifjes weer erg verliefd. Ook de meesjes zoeken elkaar weer op.

 Nadat hij 2 weken geleden nog als enige op de schaats stond, had onze COR van de polder, zijn roeiboot weer voor de dag gehaald...nog even en we zien deze zonderlinge  natuurvriend weer in korte broek fietsen of zwemmen.

niemand waagt zich op het ijs- maar cor ruikt gewoon of het  kan of niet...


 nu dus weer aan het roeien met zijn in het riet verstopte roeiboot. Hij woont immers in een heel andere stad , maar is hier altijd aan de vaart te vinden.

 Ook zijn poldervriend was er weer...

 Stiekem noem ik hem de polderkabouter of de bomenfluisteraar, want ik zie hem vaak aan de overkant bomen omhelzen...
tja-  het is hier echt niet saai in de polder hoor!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet saai maar is het wel veilig haha,wel geweldig zulke natuurmensjes,prachtige foto`s trouwens en het is idd net een kabouter,heb altijd wel geweten dat ze bestonden,fijne zondag,lieve groet Joke.

Trudy zei

Wat een verschil, hè, twee weken. Het ene moment winter en het volgende lente. Door al die sneeuw krijg je bijna weer zin in een nieuw seizoen. Maar ja, het is pas januari.....

Angelika zei

Fantastisch zulke mensen! Vinden ze het wel goed dat je ze op de foto zet? Ik had vanmiddag ook een beetje een lentegevoel!

Home and Lifestyle zei

Met zulke bijzondere mensen kan je een televisieprogramma vullen! Heerlijk toch dat ze zo genieten van de natuur ?!

Lieve groet, Ingrid

kienkele zei

Dag Fleur, al had ik vanmiddag op mijn manier geen tijd om naar buiten te gaan, heb toch wel genoten van dat heerlijke zonnetje dat op de serreramen scheen! Het deed inderdaad al een beetje lente-achtig aan! Fijne avond nog, groeten, Tineke

Fluitenkruid zei

Mooi hoe sommige mensen nog echt feeling met de natuur hebben. Wat zou hij ze allemaal influisteren?

Jenny zei

Fleur, I see the sunshine on the water and that is good for me. Beautiful photos. xo

brocante roos zei

Wat lijkt me dat heerlijk, gewoon je eigen gang gaan zonder je iets van anderen "aan te trekken". Zou ik nog veel van kunnen leren..... wat wonen jullie toch heerlijk daar in de polder.

Lieve groet Marjan

Madelief zei

Hoi Fleur,

Wat wonen bij jullie in de polder toch bijzondere mensen! Het lijkt mee een heerlijk plekje om te wonen te midden van het groen, maar toch dicht bij de stad.

Een gezellige nieuwe week!

Lieve groet, Madelief

THE BLACK BARN zei

NEE, DAT IS HET OOK NIET OP HET PLATTELAND.
OOK BIJ ONS NIET ZO DICHT AAN HET IJSELMEER.

LIEVE GROET,
MIRANDA

André en Inka. zei

Heerlijke foto’s,vooral van de bomenfluisteraar,schitterend,vanmorgen was het hier schitterend weer inmiddels heeft de regen alweer zijn intrede gemaakt,het mannetje muskuseend van het hertenkamp heeft ook het voorjaar in zijn kop en maakt het vrouwtje het hof,schitterend om te zien.

xxx

La Maison zei

Laat ik nou steeds gedacht hebben dat polder Cor een man op leeftijd is, maar nee zo te zien is hij nog vrij jong. Heb je hem wel eens gesproken? Hij moet toch zien dat je hem op de foto zet.
De bomenman is ook wel een apart figuur.
Heerlijk als je zoals jij oog hebt voor alles in je omgeving.
Je bent echt op je plek daar in je huisje aan de dijk.

Lieve groet
Hermine